Alla inlägg under februari 2007

Av Malin - 8 februari 2007 20:46

Missade tvätttiden ikväll, lägenheten måste dammsugas, blev ingen kvällspromenad ikväll heller och helt plötsligt får jag ett mail som får mig att inse att jag har en hel del ansvar inom ridklubben också - vilket jag fram tills nu har förträngt. Vi ska arrangera en del grejer och då kommer jag inte kunna vara där. Problemet är att jag lätt tar på mig fulla ansvaret för grejer som inte bara är mitt ansvar. En kollega håller på att förhandla med en tränare och jag sitter bara otåligt och väntar på att få träningstider, och får dåligt samvete för att vi inte har något.Sedan vet jag ju att det finns en hel del saker till som jag borde göra men som jag ändå skiter i. Istället sitter jag här och gör... ingenting. Mycket konstruktivt och bra, eller hur? Jag vet att det egentligen bara är petitesser, blandat med ett uns lathet men allting kändes helt plötsligt ovanligt jobbigt.Hittade i alla fall en något uppiggande theark-blogg som fick mig på lite bättre humör. Jag blir dessutom på ännu bättre humör om låten dessutom visar sig vara en av deras bättre.

Av Malin - 7 februari 2007 20:43

Föreläsningen jag hade idag var nog en av de bästa jag någonsin haft. Hur ofta sitter man och skrattar upprepande gånger på en föreläsning om psykologins historia. Föreläsaren vi hade var dock så enormt pedagogisk och drog in massa intressanta/absurda liknelser eller visste ni att Alfons Åberg och Freud har en hel del gemensamt?Han demonstrerade även hur lätt det var att skapa ett falsk minne. Ni vet en såndär klassisk minnesövning där man ska minnas ett antal ord som man hör? Han gjorde en sån med oss och efteråt var ungefär 80% övertygade om och hade skrivit ner att de hade hört "ljus" när de egentligen bara hade hört 15 andra ord som visserligen alla var förknippade med just ljus. Frågan är hur pålitligt vårt minne då är? Vad minns man från sin barnom och vad tror man sig minnas? Kommer jag verkligen ihåg hur jag besökte farfar innan han dog eller är det bara ett skapat minne utifrån foton och berättelser jag har hört? Vilket är ert tidigaste minne, och är ni säkra på att det verkligen var så?

Av Malin - 7 februari 2007 19:26

I Januari levde jag rätt gott, nu däremot. Jag vågar inte ens dubbelkolla hur mycket jag har kvar men det rör sig om kanske hundra kronor på sparkontot och något liknande på det andra. Bilens bensin börjar ta slut, måste köpa fler biljetter till tåget innan nästa lön och får leva på sambon i övrigt för att lägga egna pengar på mat räcker inte det till heller. Hela situationen bara för att jag löste ut min bil en månad för tidigt, i kombination med DYRA kursböcker som jag inte hittade på biblioteket och dessutom ett tandläkarbesök igår. Jag känner att jag verkligen kan leva mig in i rollen som "fattig student" just nu. Blir att roa sig gratis fram till löning. Jag som alltid brukar vara så stolt över att mitt konto aldrig är tomt i slutet av månaden.Folk kanske undrar varför jag överhuvudtaget har bil. Problemet är att det krävs bil för att ta sig TILL jobbet (och stallet för den delen). Utan jobb skulle ekonomin se ännu sämre ut och jag skulle dessutom dra på mig massa lån.Nåja, det är tur att man har snälla föräldrar som kankse kan låna ut en peng och nästa månad så blir ju allt mycket bättre istället!

Av Malin - 6 februari 2007 20:31

Red för ny instruktör idag. En som jag har känt hur länge som helst men av någon anledning inte har ridit för föränn nu. Det är vissa saker man ångrar att man inte gjorde tidigare, detta är en av dem för träningen gick hur bra som helst! Hon känner ju fortfarande till min häst rätt bra eftersom hon har följt oss i alla år så det är nog delvis varför det funkade så bra redan från början. Inne på ridbanan töltade han rest men ändå eftergiven i båda varven och när vi kom ut på ovalen så kändes han hur fin som helst. Hon tyckte också att vi har utvecklas massor sedan förra året och det känns bra att få sådan feeback eftersom jag har jobbat mycket på egen hand under vintern. Kul att veta att man har gjort nånting rätt! Nu är det bara två veckor kvar tills nästa träning. Då hoppas jag att vi hinner kika lite på galoppen och passen också. Men samtidigt är det tölten jag behöver allra mest hjälp med.

Av Malin - 5 februari 2007 21:36

Nej, jag har inte tandläkarskräck, däremot tanläkarräkningsskräck. Man vet aldrig vad notan kommer att sluta på när det är dags att göra sitt årliga besök. Får hoppas att tandtrollen har hållt sig undan och att han ger faktura för min ekonomin pallar verkligen inte något mer denna månad.

Av Malin - 5 februari 2007 19:30

Jag vet inte ens om jag verkligen vill byta jobb men nu dök det upp en tjänst på platsbanken som jag verkligen blev sugen på, så jag har ägnat det senaste timmen åt att skriva personligt brev och finslipa CV-t. Tankarna bara snurrar just nu, jag har ingen som helst erfarenhet av att byta jobb bara sådär. Känner bland annat att jag är taskig mot nuvarande chefen, men tänk om det här är mitt drömjobb eller nåt?Drömmen just nu skulle alltså innebära stor flexibilitet, jobba mot deadlines men välja själv när jobbet blir gjort, gärna några trevliga arbetskamrater och någon form av administrativt/ekonomiskt inriktat jobb. Nåja, håll gärna tummarna för att de åtminstone hör av sig!

Av Malin - 4 februari 2007 08:21

EFtersom dte här inlägget skrivs först idag så kan ni kankse förstå att det verkligen blev rätt sent igår. Det slutade med att hela gänget hamnade hemma hos oss men de stack hem igen vid tvåtiden i alla fall - alltid något. Nåja, till musiken! Jag vet inte om det gäller alla men hos oss hördes ljudet på festigvalen väldigt dåligt. Eller som sambon sa: "någon ljudtekniker har stängt av sångarens mic". I de flesta låtar så hördes tyvärr musik och bakgrundssångare bättre än sången i sig. Blev exempelvis väldigt tydligt när Book sjöng. Nåja, mina första intryck stod i stort sett i sig. Sofia var nästan bättre på radio än på scen jämfört med de andra, tycker dock ändå att hon förtjänade att vara bland de fem i topp. Nåja, kul för ANna och Tommy i vilket fall som helst. Men inte fler ballader till final nu, det räcker med en!

Av Malin - 3 februari 2007 19:38

Snart bär det av till några vänner för tv och spel-kväll! Lär bli lagom lugnt och trevligt. Egentligen var jag sugen på utgång men vad gör man då pengarna saknas? Min ekonomistatus är just nu att jag har cirka 100 kronor kvar på kontot. Mat betalas från ett annat konto så det är lugnt, men nöjen får jag ligga lågt med känns det som. Är kanske lika bra förresten. Imorrn blir det öltölt på Fors. Årlig tradition. Själv deltar jag dock i alla grenar UTOM öltölten. Och nej, det går inte ut på att supa. ;) Nåja, festivalrapport inkommer ikväll eller imorgon bitti beroende på tid för hemkosten.

Ovido - Quiz & Flashcards